Angel logo Angel

GIC S*Eurovisions September Golden Rose

GIC S*Eurovisions September Golden Rose var så efterlängtad. Hon var inte många dagar då det beslöts att hon skulle stanna i uppfödningen. Till vardags kallades hon för Rose. Rose var femte generationens Eurovisionkatt och hennes stammoder var vår första import GIP EC (I) Love Angel Eurovision delle Bambole. PÅ hennes första utställning blev hon Best in Show, något hon upprepade några fler tillfällen. Hennes älskavärda sätt och uttryck medförde att hon var omtyckt av många, även personer som inte betecknar sig som "kattmänniskor" Till hennes egenheter var att hon gärna låg på den plats som bestod av flest kuddar. Kuddarna fick gärna vara staplade ovanpå varandra. Därav hennes epitet, prinsessan på ärten.

Vår Rose vars foto är taget av kattfotografen Eivor Rasehorn

Rose 2016 - 04-05 - 2022-11-05 

Rose fick en relation till de flesta som hade träffat henne. En personlighet och look som gjorde intryck på alla. Ragdoll ska ju inte vara knäkatter, men det kände inte Rose till. I synnerhet när man kunde massera matte på magen. Sov gott lilla prinsessa. Du saknas oss. .

SC S*Eurovisions Invincible

Vår blåtabbymitted tös kallas till vardags för Iriz. Iriz pratar gärna när hon vill bli klappad eller när hon vill ha uppmärksamhet. Exteriört har hon mycket starka kvaliteter. Hon har nedärvt sin fars starka profil och sin mamma MajGulls kraftiga benstomme och kropp. Hon är vår mest vinstrika katt på show med 18 nomimneringar och 8 BEST IN SHOW. År 2015, 2016 och 2018 så blev Iriz bästa blå tabbymitted katt i SVERAK. Hon blev bästa hona totalt i Svenska Ragdollklubben år 2015, 206 och 2018. I Skandinaviska ragdollklubben blev hon år 2016 bästa vuxna ragdollhona. År 2018 blev hon tredje bästa hona totalt i kategor 1. Hon är vår första tabbykatt med titeln Supreme Champion. Iriz är född den 24 februari 2014. Våren 2019 tog vi det svåra beslutet att omplacera Iriz då hon inte alls trivdes med att ha kattungar omkring sig, vilket är ett problem när man har kattuppfödning. Hon har därför fått flytta till Pauline som bor mycket nära oss. Tack Pauline för att du tar hand om vår vackra juvel!

Iriz

IC S*Raggartassens Diva

Vi fann vår första tabbykatt i Timmersdala hos Carin Mogren, Raggartassens uppfödning. Diva var vår vackra tigerprinsessa som gav oss 16 kattungar. Hon var en god diva, så älskvärd. Att trösta både sina tvåbenta och fyrbenta familjemedlemmar var en av många förmågor hon hade. Även om hon främst fann sin tvillingsjäl i matte så var ett av hennes främsta nöjen att trampa och spinna på husses mage i soffan. När det var dags att slå in presenter hemma hos oss fanns hon alltid där för hon kunde ju få tag på lite presentsnören… Det kommer att kännas tomt att slå in presenter utan din hjälp Diva. Diva föddes 31 juli 2004 och lämnade oss den 30 september 2012

Diva

Diva lika vacker som snäll!
Vi ägde inte dig. Du ägde oss!
Det var många som beundrade din skönhet.
Du lever i våra minnen och bland alla dina vackra ättlingar
Kram från oss till dig Diva

GIC S*Eurovisions Raggio di Luna

Luna är en blå colourpoint hona som vi sparat, från vår egen uppfödning, på foder ur den Italienska kullen. Hon är född 9 januari 2008. Hon har fått en kull i vårt stamnamn, 2009 kullen, och har nu övergått i vår fodervärd My Hjelms ägo. Luna blev GRAND INTERNATIONAL CHAMPION innan hon hade hunnit fylla 18 månader.

Luna

S*Cutecat´s Sapphire ´n Stripes

Sapphire är en brun tabbycolourpoint hona. Hon är född den 10 september 2006. Hon har fått en kull i vår uppfödning efter sig, den Italienska kullen. Hon har därefter övergått till vår fodervärd Else-Lill Heckschels ägo. Ett stort tack till My Hjelm för all hjälp i samband med kullen!

Sapphire

Sapphire

S*Eurovisions My Heart is Yours

Lilla Hjärtat, Maya, är en blå bicolour tjej som vi sparade på foder ur "Heart-kullen". Hon är feltecknad och därav inte för utställning, men hennes starka typ är beundransvärd. Henne ögonfärg är så delikat så vi valde att ta en kull på henne när hon har så starka kvaliteter.. Vi har sparat en dotter efter henne, S*Eurovisions Northern Girl (Nova). Maya kastrerades därefter och bor livets glada hemma hos Marianne Karlsson i Uddevalla. Det känns så tryggt att Maya och Nova bor hos dig Marianne!

Maya

CH S*Eurovisions Say a Word

Say a Word, som kallas Sayda, är en brun bicolour som vi bara var tvungna att spara på foder. Hon är dotter efter vår älskade Angel. Hennes far är (N) Diadems Eddie. Detta innebär att hon har traditionell stamtavla. Hon fick två kullar under vårt stamnamn, Hjärtkullen och Amourkullen. I båda kullarna har vi valt att spara varsin tös, dvs Maya respektive Belle Amour. Hon har övergått till fodervärdens ägo. Lycka till Annelie med familj och er framtida uppfödning!

Sayda

LP II Matser´s Billy

I tolv underbara år fyllde Billy våra liv med glädje. Tänk att tolv år går så fort, det känns inte länge sedan Billy flyttade hem till oss, träningen med rumsrenhet och apportbocken känns som igår. Att möta hans bruna vänliga ögon och evigt viftande svans var balsam för själen. Så mycket vi har upplevt tillsammans, och alltid var hans humör på topp. När vi tränade gick vi under namnet "det glada ekipaget" mycket beroende på att Billys glädje var så smittande.

Billy

Billy

Tack för att vi fick ta del av din kärlek och trofasthet! Vi saknar dig!
Billy 93-12-24 - 06-02-28

GIP EC Love Angel Eurovisions delle Bambole

Angel kom hela vägen från Italien. Hon kom från Florence Lombardis uppfödning. Bambole Ragdolls. Florences katter hade flera ursprungliga Raggedy Ann katter i stamtavlan. Efter tre års väntan kom hon äntligen! Vilken lycka! Angel fick totalt 15 kattungar. Hon finns i stamtavlan hos Rose och Sushi. Hon fick många utmärkelser under åren.Hon blev Europa Champion, Grand International Champion, 16 NOM, 9 BIV, fick två BIS-kullar, två BIS (junior och senior) och hon blev årets junior 2005 i Ragdollklubben.

Angel 2005- 01-11 - 2020-04-27

Angel var över all förväntan, totalt avslappnad! Angel har alltid varit en ÄNGEL. Vår lilla kärleksängel. Alltid välkomnande mot alla, katter, människor och hundar. Angel var unik, en mer älskvärd och godhjärtad katt finns inte. Tack för alla fina år.

GIC S*Angelic Dolls Tom Hanks

När vi fick se första bilden på Tommi hade han redan flyttat in i våra hjärtan. När det sedan visade sig att han även var lika gossig och cool som han var söt var lyckan fullkomlig. Saknaden efter honom är stor när han gick bort så ung. Bella och Thomas, tusen tack för att vi fick ha Tommi här hemma hos oss. Ni vet hur mycket han betydde för oss!

Tommi

Tommi 2007-07-19 - 2009-05-31

Tommi var en mycket speciell kille som lindade sig runt husse Zvezdans hjärta och hans största kärlek var just husse. När han var frisk följde han efter Zvezdan likt en hund. Om en katt kan bli förälskad i en människa så kan hans känslor liknas vid just detta. Att få ha ägt Tommi är en ära.

S*Cutecat´s Isolde

Vår första katt var den lilla prinsessan, S*Cutecat´s Isolde. Hon föddes 2001-07-02 och tog farväl 2004-09-12. Hon var en blå colourpoint med underbara kvaliteter. Isolde var en ljuvlig och social dam - en riktig lady. Hon fick två underbara kullar; Blå kullen och Finska kullen. Isolde PKD- och HCM testades vid drygt ett års ålder och resultaten var utan anmärkning.

Isolde

Isolde

Du finns i våra hjärtan och vi saknar Dig så
vi minns alla våra roliga stunder tillsammans tills vi en dag möts igen
älskar Dig för evigt.

GIC US*Riterags Destiny Eurovision

Destiny är en blå tabbymitted hona importerad från USA. Hon är född 26 april 2007. Hon fick en kull, Charlotte litter. Hon är numera kastrat efter att ha drabbats av livmoderinflammation. Hon har fått ett nytt kärleksfullt hem hos Linnéa Pettersson. Tack Linnéa för att du tar så väl hand om henne!

Destiny

S*Krickelins Noblesse

Noblesse är en blå mitted hona och hon är född 1 mars 2004. Hon är mamma till vår tredje kull, My kullen. Numera är hon kastrerad och har funnit ett nytt kärleksfullt hem hos Linda Linde. Tack Linda för att du tar hand om vår lilla söta gumma!

Noblesse

Noblesse

CH S*Hvenhilda´s Ulrik af Eurovision

Ulrik är blå colourpoint och vår första hane. Ulrik är född den 5 maj 2006. Ulrik har blivit pappa till tre kullar i vårt katteri, 25:e Maj kullen, Italienska kullen och Romantik kullen. Ulrik har nu övergått till vår fodervärd Eva Lindströms ägo. Tack för att du tar så fint hand om honom. Ulrik finns även med på Evas hemsida: [Evas katter]

Ulrik

Ulrik

CH S*Eurovisions Fairytale

Fairytale, kallas till vardags för Saga, är en blå tabbymitted tjej som vi sparade på foder ur kullen efter vackra Luna. Saga fick Famekullen 2011 och därefter har hon gått över i fodervärdens äga. Tack Kristin för att du tar så fint hand om Saga. Vi vet att hon mår som en prinsessa hos dig och Lars-Erik!

Fairytale

S*Eurovisions Mona Lisa

Mona Lisa som är Sagas dotter heter till vardags "Berta". Ett riktigt charmigt namn på en charmig katt. Hon har givit oss två kullar Havskullen och Twilightkullen. Hon har nu gått över i fodervärdens äga. Tack Gerd med familj för all hjälp och lycka till med er uppfödning, S*Lillasysters!

Mona Lisa

---

© S*Eurovisions
Zvezdan & Anneli Memedov Tel: 031-827768